Studenti Ekoklubu Gymnázia Chotěboř ,,opět zlatí na zlatém listu"



Studenti Gymnázia Chotěboř se letos opět účastnili 42. ročníku soutěže Zlatý list. Po úspěšném absolvování okresního kola, které se konalo 26. Dubna v Sobíňově, postoupili hned čtyři družstva do kola krajského. Dvě družstva v kategorii mladší z primy – Primáti I. a Primáti II. a v kategorii starších družstvo ze sekundy – Penguins a družstvo z kvarty – Komáři.


Krajské kolo se letos konalo nedaleko Chotěboře na Geofondu. Na toto kolo, které trvalo netradičně  pouze 2 dny (15. – 16. 5.), studenti vypracovali kromě roky zaběhlých obhajob celoroční práce pro přírodu i čtyři dobrovolné úkoly. Tématy těchto úkolů byly velmi rozmanité - Letokruhy, Semena dřevin, Noční obloha a Zvuky prostředí.I když body získané z obhajoby a dobrovolných úkolů mají velký význam, mnohem důležitější je samotná soutěžní stezka. Právě tam mají studenti prostor náležitě využít svých znalostí. Na soutěžní stezce se kromě „obvyklých“ stanovišť jako je botanika, entomologie a geologie letos objevily i méně častá témata – například léčivé rostliny nebo včelařství.I přesto, že se našemu Ekoklubu tentokrát nepodařilo obhájit loňská první místa v obou kategoriích, každý tým si odvezl medailovou pozici. V kategorii starších to bylo 2. místo Komárů a 3.místo týmu Penguins. V kategorii mladších jsme získali kromě druhého místa i místo první a spolu s ním postup do kola národního.  Zde bude barvy našeho gymnázia, ale i Chotěboře a vlastně celého kraje, hájit šestice borců z primy – Anička Stará, Štěpánka Pilařová, Lucka Urbanová, Patrik Krulík, Jirka Frühbauer a Vašík Paclík.


Naše primáty tedy letos čeká ještě jedna výzva – cesta do moravské části Jihočeského kraj. Držte nám palce, ať se našim nejmladším daří i v červnu na národním klání.                                                              

                            Za Ekoklub Gymnázia Chotěboř 
                                       Pavla Henzlová




Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby