Ekoklub má napilno!


Tento školní rok Gymnázium Chotěboř obhajuje mezinárodní titul Ekoškola a navíc je Ekoklub gymnázia zapojen do projektu Zodpovědná spotřeba potravin. Pořádá proto ve škole i v jejím vzdálenějším okolí pro studenty i pro veřejnost spektrum různorodých akcí zejména na pomoc přírodě a životnímu prostředí.

Spolu s organizací Amnesty International již v říjnu minulého roku zrealizoval Ekoklub Výstavu na stromech, která představovala příjemně prožité odpoledne v přírodní zahradě plné chutného jídla ze sezónních potravin a zajímavých informací. Stejně tak dobře se vyvedly cukrovím provoněné Fairtradové Vánoce, jež nabízely mnoho zajímavých činností a vystoupení pro veřejnost. Od nového roku v rámci dalšího projektu Zachraň bufet Ekotým usiluje o změnu nabídky potravin ve školním bufetu. V nabídce jsou potraviny lokální, bez palmového oleje i výrobky fair trade. Několikrát jsme měli možnost navštívit na chodbě školy aktivitu Namíchej si svou sváču! s nejrůznějšími nápady, jak se zdravě a chutně nasvačit.

Zanedlouho nastane čas jiných aktivit, v dubnu například tradiční Den Země v Sobíňově ( 29.4.2017) se škálou činností hlavně pro ty nejmenší. V květnu se uvidíme na již tradičním Chotěbořském trylkování (13.5.2017). Největší akcí pro širokou veřejnost bude na gymnáziu březnové Sportuj a pomáhej (24.3.2017), které přinese sportovní vystoupení a vyžití, obchůdky, promítání, přednášky, kavárnu, ... Do naší přírodní zahrady a geoparku se můžete přijít podívat i během Víkendu otevřených zahrad, 10.-11.6.2017, kde Vás kromě komentované prohlídky budou jistě čekat i další překvapení. Máme a MÁTE se vskutku na co těšit!

Zapojení do projektů a pořádání akcí je pro Gymnázium Chotěboř velmi významným krokem k úspěchu, k dosažení dobrého pocitu a výsledku při konání správných a smysluplných věcí, krokem do budoucnosti. I Vy spolu s námi můžete něco na světě změnit k lepšímu.

Za Ekoklub Gymnázia Chotěboř Aneta Jirková, 2. A

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby