Den Země jsme oslavili prací!



Den Země se na našem gymnáziu slaví opravdu ve velkém! I přes to, že oficiálně je tento svátek stanoven na 22. dubna, naše škola se jeho duchem prostoupí na poslední tři měsíce celého školního roku. Proto jsme začali s předstihem! Již 10 dní před právoplatným datem se celá septima chotěbořského gymnázia rozhodla v den přijímacích zkoušek po zimě opět zkrášlit náš geopark a přírodní zahradu. Proto jsme se pod vedením p.prof. Jirsové vrhli do drobných zahrádkářských činností, nově natřeli dřevěné sloupky a tabule, očistili kameny, vypleli záhony, prostříhali stromky a živý plot, ke kterému jsme navozili kompost (děkujeme TELES Chotěboř s.r.o.), shrabali listí a znovu umístili cedulky k rostlinám.


Že na Vysočině máme opravdu tvrdý život, o tom jsme se minulý rok přesvědčili i na naší zahradě. Vstupní brána do venkovních prostor se totiž ukázala jako chatrná a vítr nám ji po několika letech rozbil a pohodil opodál. Rozhodli jsme se tedy požádat o pomoc našeho stálého partnera TENEZ a.s., který nám jako sponzorský dar zajistil bránu zcela novou, reprezentativní a (doufáme) odolnou vůči všem přírodním vlivům. Proto byl dnešek ideální příležitostí, jak bránu pevně umístit a zabetonovat na své místo a zkrášlit zase o něco naši zahradu.


Děkujeme mnohokrát společnosti TENEZ a.s. za krásnou bránu a dlouhodobou spolupráci, která mezi námi panuje a také panu Trojanovi, jež nám výrazně pomohl s kopáním základů a ulehčil nám práci.


Za všechny pracanty,
Jan Venc, Septima Gymnázia Chotěboř


Velké poděkování všem studentům septimy za obrovský kus práce, který zde tento den odvedli a to v nepříznivém, studeném a deštivém počasí. Opravdu jsem hrdá, že máme na našem gymnáziu tak skvělé mladé lidi, kteří jsou vždy ochotni přiložit ruku k dílu a nezištně pomoci.

Jste skvělí, báječní a úžasní!                                                                                       Mgr. Eva Jirsová

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby