Jak jsme šli na třešně…

Jak už je na chotěbořském gymnáziu zvykem, s akcemi jsme nezaháleli ani začátkem letních prázdnin. Hned první den, 1.7.2020,  jsme vyrazili autobusem do vesnice Jeřišno, ze které jsme se za pomoci pana Ing. Pilaře z LČR dostali do jen o kousek vzdálených Podhořic.
Po příjezdu a krátké instruktáži jsme se všichni chopili kbelíků či košíku a dali se do práce. Naším úkolem byl sběr třešní ptáčnic, které se druhý den odvezly do Semenářského závodu v Týništi nad Orlicí a budou využité jako osivo do našich, kůrovcem a suchem tak trpících, lesů. Stromy byly ořezány a speciálně upraveny, aby je řezy nijak nepoškodily.
Sešlo se nás čtrnáct a tak nám práce rychle utíkala. Nejenom kvůli krásnému výhledu, kterým jsme se všichni kochali, ale i pro přátelskou atmosféru, co nás celým dnem provázela. Po práci jsme stihli ještě svačinu a nanuk, který jsme dostali jako odměnu za odvedenou práci. Podařilo se nám nasbírat asi 50kg plodů. Akce nebyla prospěšná jen pro přírodu, ale i pro nás. Zase jsme mohli strávit příjemný den na čerstvém vzduchu a být se svými spolužáky, se kterými jsme kvůli letošní situaci byli v kontaktu většinou jen přes sociální sítě.                                  
Za Ekoklub GCH, Lenka Tlapáková


Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby