Již potřetí jsme obhájili prestižní mezinárodní titul Ekoškola!

Rok 2020 se na našem gymnáziu odehrával nejen v duchu distnanční výchovy, ale také usilovné práce na obhajobě mezinárodního titulu Ekoškola. Na podzim se náš Ekotým rozrostl o nové členy a začal s postupným zpracováváním sedmi kroků potřebných pro obhájení tohoto titulu. Práce na nich nebyla zdaleka jednoduchá, díky stávající situaci jsme se pravidelně scházeli on-line. V pátek 27. listopadu nás čekal audit, který probíhal skrze aplikaci Microsoft Teams. Již z předešlých schůzek Ekotýmu jsme byli na tento způsob zvyklí, a tak jsme s odhodláním, jako jeden tým, představili dvěma auditorkám našich sedm kroků a čelili mnohdy nelehkým dotazům z jejich strany.

Auditu se účastnili aktivní členové Ekotýmu z řad studentů a paní profesorky Mgr. Eva Jirsová a Mgr. Irena Žáková. V závěru téměř tříhodinového auditu jsme byli mile překvapeni uznalým projevem pana ředitele Mgr. Vladislava Smejkala. Na základě bodového hodnocení jsme celkem dosáhli 650 bodů, což nám umožnilo získat Zelenou vlajku a potřetí obhájit titul Ekoškola, který bude tentokrát platný na dobu tří let.

Poděkování bychom chtěli zejména věnovat našim profesorkám Mgr. Evě Jirsové a Mgr. Ireně Žákové, jelikož bez jejich pomocných rukou by se nám nepodařilo dosáhnout kýžených výsledků. Neméně si vážíme podpory našeho pana ředitele, pracovníků školy, vedení města Chotěboř, studentů i veřejnosti, kterou budeme nadále informovat o činnosti na našem gymnáziu v Chotěbořském ECHU.

Na závěr všem děkujeme za nekončící podporu Gymnázia Chotěboř, která je bezprostředně naším hnacím motorem!

 

Za Ekotým Gymnázia Chotěboř

Daniela Kutílková (studentka ze třídy 3.A)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vyrobte si domeček pro žáby

Hromada kamení

PROJEKT BASECAMP

Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř

Zlatý list – pro studenty chotěbořského gymnázia letos v kraji dokonce „dvakrát zlatý“!

Poznávali jsme krásy Žďárských vrchů